Merksplas, 10 november 1969

Zopas ontving ik het exemplaar van Recht op antwoord. Laat me onmiddellijk zeggen dat ik opgetogen ben, zowel over druk, bladspiegel als omslag. Ik geloof en ik hoop dat dit boek een knuppel in het hoenderhok kan worden. Wil je Jan Demarest mijn compliment overmaken voor de attractieve omslagtekening? Dat het Willemsfonds een oplage van 3250 exemplaren heeft laten drukken, vind ik reeds een suces op zichzelf. Vanzelfsprekend hoop ik dat het boek voor jou, voor Nijgh en Van Ditmar (en een beetje voor mezelf) een lucratieve onderneming zal worden.

(...)

Zoals beloofd, heb ik tijdens mijn lezing op de Boekenbeurs Recht op antwoord herhaalde malen ter spraak gebracht. Mevrouw Manteau had geen bezwaren. De tekst van de lezing verschijnt trouwens binnenkort in het NVT.

Dat was het dan, Johan. Ik wil echter niet eindigen zonder uiting te geven aan mijn oprechte waardering voor het enthousiasme, waarmee jij het verschijnen van dit boek hebt mogelijk gemaakt. Geloof mij, ik ben daar zeer gevoelig voor.

04-06-2012